Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısını ayırın üstü için)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Silkme bir çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Büyük bir tutam dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı (isteğe bağlı);

  • Biraz süzme peynir
  • Bir ölçü lor peynir

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 180 derece alıp açın ısınsın.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın güzelce yoğurun.
  3. Sonrasında kabartma tozunu una karıştırıp yavaş yavaş ekleyin.
  4. Yumuşak bir hamur elde edceeksiniz.
  5. Bezelere ayırın ister sade yapın ister içinde peynir karısımını koyun.
  6. Sonrasında ayırdığınız yumurta sarısını üstüne sürüp susam döküp sıcak olan fırına verin.
  7. Güzelce pişene kadar bekleyin olağanda 15-20 dk ortası pişiyor lakin fırından fırına fark var takipli olun.
  8. Piştikten sonra üstünü bezle örtün sıcaklığı gidince afiyet bal şifa olsun :).

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı
Ekonomik Triliçe Tarifi
Kahveli Çikolatalı Kurabiye
Yeşil Detox Suyu
Pratik Misafir Tatlısı
Nefis El Yapımı Pasta
Hdabla | © 2025 |