Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısını ayırın üstü için)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Silkme bir çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Büyük bir tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı (isteğe bağlı);
- Biraz süzme peynir
- Bir ölçü lor peynir
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derece alıp açın ısınsın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın güzelce yoğurun.
- Sonrasında kabartma tozunu una karıştırıp yavaş yavaş ekleyin.
- Yumuşak bir hamur elde edceeksiniz.
- Bezelere ayırın ister sade yapın ister içinde peynir karısımını koyun.
- Sonrasında ayırdığınız yumurta sarısını üstüne sürüp susam döküp sıcak olan fırına verin.
- Güzelce pişene kadar bekleyin olağanda 15-20 dk ortası pişiyor lakin fırından fırına fark var takipli olun.
- Piştikten sonra üstünü bezle örtün sıcaklığı gidince afiyet bal şifa olsun :).
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





