Patatesli Börek
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısını ayırın )
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
İçine;
- 3-4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayıp, rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağı alalım.
- Küp küp doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
- Salçasını da kavurup patatesleri ek edelim.
- Baharat ve tuzunu ek edelim.
- Bir kaç dakika kavurup ocağı kapatalım. Ve soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan böreğin sosu için verdiğim gereçleri çırpalım.
- Yufkalarımızı ortadan ikiye keselim.
- Yufkalardan birini tezgahımıza alalım.
- Hazırladığımız sostan sürelim.
- Yufkanın içine patatesleri benim üzere yada serpiştirin. Rulo biçiminde saralım.
- Yuvarlak borcama rulolarımızı sararak yerleştirelim.
- Benim kullandığım yuvarlak borcama 3 adet yufka tam geliyor.
- Yufkaları yerleştirdikten sonra kalan sosun içine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip çırpalım.
- Böreğin üzerine sürelim.
- İsteğe bağlı susam yahut çörek otu serpelim.
- 175 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













