Mantı Salatası

Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr mantı
- 2-3 adet közlenmiş kapya biber
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı mısır
- Yarım demet dereotu
- 1 kaç kol yeşil soğan
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz
Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel mantıyı kaynar suda haşlayalım.
- Haşlama süreci tamamlanınca soğuk suyun altında soğutalım.
- Mantıyı bir karıştırma kabına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu, yeşil soğan, nohut, mısırı ek edelim.
- En son olarak zeytin yağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuz eklenip yavaşça karıştırdıktan sonra servis tabağında ikram edebilirsiniz.
Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


