Mantı Salatası

Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr mantı
  • 2-3 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kaç kol yeşil soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mantıyı kaynar suda haşlayalım.
  2. Haşlama süreci tamamlanınca soğuk suyun altında soğutalım.
  3. Mantıyı bir karıştırma kabına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu, yeşil soğan, nohut, mısırı ek edelim.
  4. En son olarak zeytin yağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuz eklenip yavaşça karıştırdıktan sonra servis tabağında ikram edebilirsiniz.

Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Islak Kurabiye
Beşamel Soslu Mantar
Dereotlu Poğaça Tarifi
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Pamuk Gibi Yumuşacık Gelin Pastası
Fırında Tavuklu Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet