Patates Yuvasında Yumurta

Patates Yuvasında Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta akı
- Karabiber, pulbiber, tuz
- Sıvıyağ
Ortaları için;
- 3-4 adet yumurta sarısı
Patates Yuvasında Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları bir kap içerisine rendeliyoruz. Ben rendenin şerit çıkaran kısmı ile uzun şeritler elde ettim. İsterseniz rendeleyerek de yapabilirsiniz.
- İçine un, yumurta akı, baharat ve unu ilaca edip karıştıralım.
- Sonrasında sıvı yağ ek ettiğimiz tavaya sıvı yağ ısındığında patatesli havuçlu harcımızdan porsiyonlar halinde kesim modül koyup ortasını bir stik çubuk ya da kaşık yardımıyla ortasına bir yumurta rahatça sığacak vaziyette oyuklar oluşturalım.
- Altı pişmesi durumunda spatulayla aykırısını çevirip ortasına yumurta sarısını taşmayacak halde koyuyoruz. Ben ufak olması sebebiyle bıldırcın yumurtası koydum.
- Bir kapakla üzerini örtüp kısık ateşte yumurtaların ve patatesin altının büsbütün pişmesini sağlıyoruz.
- Tamamen piştiğinde sıcak vaziyette servis edebilirsiniz. Pratik, sağlıklı ve de lezzetli bir tanım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🌿
Patates Yuvasında Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





