Pastırmalı Kuru Fasülye
Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuru fasulye (1 gün evvelce 1 l su + 100 ml süt ile ıslatılır)
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 150 gram pastırma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz yahut vegeta
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Yaklaşık 1,3 l sıcak su
Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin ve ağır tabanlı bir tencerede zeytinyağı ile tereyağını ısıtın.
- Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Doğranmış pastırmaları ek edip yalnızca birkaç defa çevirin.
- Ardından süzülmüş kuru fasulyeleri, salçaları ve tüm baharatları ekleyin, güzelce karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
- Fasulyeler yumuşadığında servise hazır.
- Yanına tane tane bir pirinç pilavı çok yakışır.
Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















