Pastırmalı Kuru Fasülye

Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuru fasulye (1 gün evvelce 1 l su + 100 ml süt ile ıslatılır)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 150 gram pastırma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz yahut vegeta
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yaklaşık 1,3 l sıcak su

Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin ve ağır tabanlı bir tencerede zeytinyağı ile tereyağını ısıtın.
  2. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  3. Doğranmış pastırmaları ek edip yalnızca birkaç defa çevirin.
  4. Ardından süzülmüş kuru fasulyeleri, salçaları ve tüm baharatları ekleyin, güzelce karıştırın.
  5. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  6. Fasulyeler yumuşadığında servise hazır.
  7. Yanına tane tane bir pirinç pilavı çok yakışır.

Pastırmalı Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Rulo Patates
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi
Ev Köftesi
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Antep Peyniri Kızartması
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Hdabla | © 2025 |