Pastane Tuzluları

Pastane Tuzluları Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağına yakın un
Bulamak için;
- Pekmez
- Kavrulmuş susam (beyaz susamı sizde kavurabilirseniz)
- Su
Pastane Tuzluları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur materyallerini margarin ,sıvı yağ ,yumurta,bir kaba alıp homojen kıvam alana kadar karıştıralım .
- Ardından pudra şekeri ,un ,kabartma tozu ve unu ekleyelim (unun kalitesine nazaran ölçü değişebilir bu yüzden denetimli bir halde yavaş yavaş ekleyelim)
- Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurduktan sonra topçuklar formunda yuvarlayıp pekmez su karışımına bandırıp akabinde susamlara bulayalım.
- 160 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim 🤌🏻 deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun ❤️
Pastane Tuzluları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





