Patatesli Hingel

Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Tuz
  • Su

İç materyal için;

  • 1 adet soğan
  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Kimyon

Üstüne;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Patatesli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 orta uzunluk patatesi haşlamaya koyalıma ,ardından patatesler haşlanırken hamurumuzu un, su, tuz biçiminde yoğuralım ,yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. 10 dk kadar hamurumzu dinlendirelim .
  3. Ardından haşlanan patatesleri soyalım, küçük bir tencerede tuz, pul biberle kavuralım, soğumaya bırakalım.
  4. Hamurumuzu alalım ,gelişi hoş açalım ,az unladığımız tezgahımızda inececik açalım.
  5. Bir bıçak yardımıyla kare kare keselim .
  6. Patatesli iç harçtan alalım ,açtığımız hamurlara yerleştirelim .
  7. Üçgen olacak formda katlayalım, hepsi bitince kaynamış suya atalım.
  8. 10 dk piştikten sonra servis tabağımıza alalım.
  9. Üstüne tereyağ biberle hazırladığımız sostan gezdirip soğutmadan afiyetle yiyelim. ☺.

Patatesli Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Köfte
Poğaça Tarifi (Videolu)
Gülüt Kek (Sivas İlimize Ait Muhteşem Bir Tat)
Bol Kahve Aromalı Kurabiye
Tam Ölçülü Su Böreği
Sağlıklı Çilekli Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |