Muzlu Pasta

Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un (glutensiz un kullandım)
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un (glutensiz un kullandım)
  • 4 su bardağı süt
  • Krema piştikten sonra;
  • 1 paket vanilin
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Krema soğuduktan sonra;

  • 1 poşet krem şanti

Ara kat için;

  • 4-5 adet muz (krema ikiye ayrılır yarısına muz eklenir)

Beyaz ganaj için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 160 gram beyaz çikolata

Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pandispanya hazırlanır. Yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır. Şeker iki başka kaba ayrılmış yumurta sarısı ve yumurta beyazına paylaştırılır ve düzgünce her ikisi de çırpılır.
  2. Ardından yeterlice yumurta sarısı+şeker karışımına sıcak su, nişasta, un, kabartma ve vanilin eklenerek düzgünce karıştırılır.
  3. Karışıma en son yumurta beyazı+şeker karışımı eklenerek yavaşça kaşık ile karıştırılır.
  4. Kelepçeli kek kalıbına aktarılarak 180°c de 45 dakika pişirilir ve soğumaya alınır.
  5. Krema için; bir tencereye şeker, nişasta, un, süt alınır pişinceye kadar karıştırılır. Piştikten sonra vanilin ve tereyağı ek edilir ve düzgünce karıştırılır.
  6. Krema streç sinema ile kapatılıp buzdolabına alınır, soğuyunca krem şanti ile çırpılır. (krema ikiye ayrılır orta kat için ayrılan kremaya küçük küçük dilimlenen muz eklenir).
  7. Soğuyan kek iki kat olacak halde yatay olarak kesilir.
  8. Kek fanusunun altına ayrılan kekin üst katı koyulur. Muzlu krema orta kata serilir. Akabinde ayrılan kekin alt katı tres çevrilerek kremanın üzerine koyulur.
  9. En üst kat kalan krema ile kaplanır ve 1 gece dinlenmek üzere buzdolabına alınır.
  10. 1 gece dinlenen pastanın ganajı hazırlanır. (krema ile beyaz çikolata eritilir ve soğuduktan sonra pastanın üzerine dökülür).
  11. 2-3 saat buzdolabında dinlendirmenin akabinde servis edilir. Afiyet olsun.

Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Perde Pilavı
İki Renkli Kurabiye
Hamsiköy Sütlacı
Elmalı Kereviz Salatası
Kabak Mücver (Fırın Tadında)
Bol Meyveli Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |