Paskalya Çöreği
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 şu bardağı sıvı yağ
- 1 şu bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 1su bardağı toz şeker (ben biraz tatlı sevdiğimden 1,5 bardak kullandım)
- Yarım yemek kaşığı mahlep
- Aldığı kadar elenmiş un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Fındık kırığı
Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına toz şeker, maya ve ılık sütü alarak karıştıralım 10 dk mayalanma ya bırakalım, daha sonra un ve mahlep ekleyelim.
- Hamuru yoğurup üzerine streç sinema kapatalım.
- 4 saat mayalanan hamurumuzu saç örgüsü üzere yapıp, paskalya hali verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık kırığı yada file bademle süsleyelim. 180 derede pişirelim.
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












