Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 şu bardağı sıvı yağ
  • 1 şu bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1su bardağı toz şeker (ben biraz tatlı sevdiğimden 1,5 bardak kullandım)
  • Yarım yemek kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar elenmiş un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Fındık kırığı

Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına toz şeker, maya ve ılık sütü alarak karıştıralım 10 dk mayalanma ya bırakalım, daha sonra un ve mahlep ekleyelim.
  2. Hamuru yoğurup üzerine streç sinema kapatalım.
  3. 4 saat mayalanan hamurumuzu saç örgüsü üzere yapıp, paskalya hali verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık kırığı yada file bademle süsleyelim. 180 derede pişirelim.

Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Poğaça
Adıyaman Besni Tavası
Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Elmalı Kurabiye
Semizotu Turşusu
Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |