Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
- 250 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 tane kırmızı biber
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı su, bir su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 2 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Bir su bardağı sıvı yağ, bir yumurtayı, 2 tatlı kaşığı tuzu ve 6 buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini streç ile sararak ılık bir ortamda bir saat mayalandırıyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra peynir ve doğranmış zerzevatları ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzdan küçük bezeler alıp poğaçamızın halini verdikten sonra tepsimize alıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


