Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 1 barmak eksik un
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı derin bir kasede çırpıyoruz .
- Daha sonra süt, kabartma tozu ,vanilya ve unu ekliyoruz hepsini karıştırıyoruz, yalnız fazla çırpma yapmayın zira pankekler fazla çırpılmayınca daha hoş kabarıyor .
- Daha sonra tavayı ocağa alın ısıtın pankek harcını bir kaşık yardımıyla tavaya birbirinden uzak arada dökün.
- Kısık ateşte pişirin esasen harcımız göz göz olunca pişmiş demektir.
- İlk pişeni ikiye ayırın içi hamursa ateşi biraz daha kısmalısınız kısık ateşte içi pişer afiyet olsun.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






