Tarhanalı Pirinç Köftesi

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta sarısı (akları dışı için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kadar peynir
  • İstediğiniz bir baharat
  • Tuz

Bulamak için;

  • 2 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı tarhana

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir tavada pirinç haşlanır.
  2. Haşlanma süreci sonrası derince bir kap içerisine konulup üzerine maydanoz, dereotu, yumurta sarısı, un, peynir, istediğiniz bir baharat ve tuz eklenip karıştırılır.
  3. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayarak toplar yapalım.
  4. Sonrasında evvel yumurta akına sonrasında tarhanaya bulayıp kızgın yağda gerili önlü kızartalım.
  5. Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🍄.

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Izgara Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Lor Böreği
Gelin Pastası
Spoonful
Falafel Tarifi (Tahinli Yoğurt Sosu Yatağında)
Mısır Gevrekli Kurabiye
Velibah (Patatesli Bazlama)
Hdabla | © 2024 |