Pancarlı Humus

Pancarlı Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet haşlanmış pancar
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 adet limon suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım kase haşlanmış nohut
- İnce dilimlenmiş haşlanmış pancar
Pancarlı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak nohutu geceden ıslatıp sabah haşlayın.
- Kabuklarını ayıklayın.
- Pancarı haşlayıp küp küp doğrayın.
- Rondonun içine nohut, pancar, sarımsak, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar çekin.
- Servis tabağına alın.
- Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın içine kırmızı pul biberi ekleyip fazla yakmadan alın.
- İçine nohutları ek edip karıştırın.
- Humusun üzerini dilimlenmiş pancar ve hazırladığınız nohut ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.
Pancarlı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











