Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği

Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet patlıcan
- 2 adet sivri biber
- 2 tane sivri kırmızı biber
- 1 adet domates
- 6-7 diş sarımsak
- 1 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber ( kendi tercihinize göre)
Sebzeleri kızartmak için;
- Yeterince sıvı yağ
Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları derin bir kabın içine (fotoğraftaki üzere )doğrayın.
- Üzerine bir çay kaşığı tuz atıp karıştırıp biraz bekletip, sudan geçirelim süzgece alalım.
- Kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
- Biberleride parmak formunda doğrayarak hafif kızartalım.
- Kızaran zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
- Eti, 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte tavaya alarak, et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Ardından kuru soğanı ek ederek 1 dakika etle birlikte kavuralım.
- Üzerine domates,sarımsak,salçaları ek ederek 2-3 dakika kavuralım. 2 su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyip.
- Kızartılmış patlıcan ve biberleri ekleyelim.
- 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Nefis etli patlıcan yemeğimiz hazırdır.
Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🌺🌺🌺.
Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








