Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardagı ılık süt
  • Yarım su bardagı ilik su
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta (akı içine sarisi üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 5 su bardağı un (azar azar ekle)

İc harcı için

  • Beyaz peynir

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına toz şeker maya süt ve suyu koyup, 10 dk kabarmasını bekleyelim. Üzerine sıvı yağ, tuz, yumurta akı karıştır. Unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp 1 saat sıcak ortamda mayalandıralım.
  2. Mayalanınca bezelere ayıralım. İçine harcı koyup kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz. 20 dakikada tepsi mayasına bırakalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  3. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Pastane Şekerparesi
Hamburger Ekmeği
Patlıcanlı Börek
Tavuklu Sebze Çorbası
Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |