Tavuklu Sebze Çorbası

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Et suyu için:
- 3 adet tavuk baget
- 1 adet pastinak
- 2 adet havuç
- 1 kesim kereviz
- 1 kısım pırasa (hepsi küçük doğranmış)
- 1,5 litre su
Diğer materyaller:
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- Biraz doğranmış maydanoz
- 250 gram şehriye yahut erişte
- ½ yemek kaşığı vegeta yahut tuz
- Zeytinyağı
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetleri, pastinak, havuç, kereviz ve pırasayla birlikte büyük bir tencereye alın.
- Üzerine 1,5 litre su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Ardından, orta ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatın.
- Tavuk bagetleri tencereden çıkarın ve etlerini kemiklerinden ayırın.
- Pişmiş zerzevatları de farklı bir kaba alın.
- Tavuk suyunu bir süzgeçten geçirerek süzün ve tekrar tencereye koyun.
- Yumuşamış zerzevatları tekrar tavuk suyuna ekleyin ve el blenderi ile püre haline getirin.
- Ayrı bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın, doğranmış soğanı, küp doğranmış patatesleri ve rendelenmiş havucu ekleyerek soteleyin.
- Küçük modüllere ayrılmış tavuk etini ekleyip kısa bir müddet birlikte kavurun.
- Püre haline getirilmiş tavuk suyunu tencereye dökün, vegeta yahut tuz ile tatlandırın ve şehriye ya da erişteleri ekleyin.
- Çorbayı orta ateşte 10–15 dakika daha pişirin, makarna yahut şehriyeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
- Son olarak üzerine doğranmış maydanoz serpin.
- Arzuya nazaran limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Servis önerisi: çorbayı sıcak servis edin – soğuk günlerde içinizi ısıtacak olağanüstü bir yemektir!.
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












