Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tane yumurta(beyazı hamura koyulacak)
- 4,5-5 su bardağı un(kontrollü eklenecek)
İç materyali:
- Lor peyniri ve kaşar peyniri
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, şeker ve mayayı uygun bir kapta karıştıralım.
- Daha sonrasında unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurulan hamuru üzerini örterek 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Bezeyi uzun bir formda açıp ister bıçakla şeritler yapalım isterseniz de farklı bir form verelim.
- Uç kısmına gelecek biçimde peynirli harçtan koyarak saralım.
- 175-180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
- Nar üzere kızaran, puf puf kabaran poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun 😋.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















