Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Aralarına koymak için :
- Lor peyniri
- Maydanoz
İçine sürmek için;
- Tereyağı
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü ve ılık suyu derin bir kaba alıp üzerine kuru maya ekleyelim ,şekeri de ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağı ,yumurta akını, tuzu ekleyip tekrar karıştıralım, 7 su bardağı unu denetimli bir biçimde ekleyip yoğuralım.
- Ele hafif yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur 1 saat mayalanıp iki katına çıktıktan sonra 48 modüle bölelim beze yapalım.
- Elimizle biraz ezip içine lor peyniri ve maydanoz koyup ağzını kapatıp yuvarlak hal verelim yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim sık bir formda diziyoruz .
- Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra tepsinin üzerini örtüp 10 dk tepsi mayası verelim.
- Tepsi mahası aldıktan sonra üzeri için ayırdığını yumurta sarılarını çırpıp üzerilerine sürelim.
- Susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızartma kadar pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






