Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)

Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • 6 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasayı yıkayıp kalın ise ortadan ikiye kesip fazla ince olmayacak formda keselim ve tavaya alıp üzerine zeytinyağınıda ekleyip sotelemeye başlayalım.
  2. Onlar sotelenirken bizde kabakları ve havuçları rendeleyip suyunu sıkıp onlarıda hafif sotelenen pırasanın üzerine ekleyip birlikte biraz daha soteleyip ocaktan alalım.
  3. Bir büyük karıştırma kabının içine yumurta ,yoğurt ,mısır ununu ve tuzu alıp düzgünce çırpalım .
  4. Sonra sotelediğimiz sebzeleride ekleyip güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye yayalım.
  5. Kaşar rendesini her yerine serpiştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Mezesi
Kadayıflı, Portakallı Muhallebi
Öllüğün Körü
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Avcı Kebabı
Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |