Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Pamuk Üzere Tel Tel Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yasmaya
- 1 yumurtanın akı (sarısını yüzüne ayırın)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı +3 yemek kaşığı un
Açmayı yağlamak için;
- 150 gram tereyağ yada margarin
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Pamuk Üzere Tel Tel Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp mayayı elinizle ezip karıştırın .
- 10 dakika sonra hariç sıvı yağı unu ekleyin, tuzunuda en sona ekleyip yoğurun, üzerini örtün.
- 45 dakika mayalansın .
- Elinizi sıvı yağla yağlayıp hamuru toparlayıp tezgahı biraz sıvı yağla yağlayıp hamuru tezgaha alın.
- Elinizi yağlayıp hazır yufka büyüklüğünde açın aslında yumuşacık bir hamur oluyor ve çok kolay açılıyor ,her yerine tereyağdan modüller koparıp sürün .
- Kenarını katlayıp yağ koparıp sürün ,diğer kenarını katlayıp yağ sürün, artık öbür katını kapatıp yağ sürün kalan öteki katları kapatıp kare biçiminde hamurumuz oldu .
- Elinizle hamuru biraz açarak genişletin fotoğraflara bakarak yapın iki parmak genişliğinde şeritler kesin, iki başından kıvırın. Şeritlerin bir kısmı uzun oluyor uzun olanlarını biraz söndürüp ikiye katlayıp kıvırın.
- Birleştirip simit formu verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin, ben bir kısmını kaşarlı yaptım şeritleri elinizle biraz açıp ince dilimlenmiş kaşarları yerleştirip birleştirin .
- Bastırınca kaşar eritip sızabilir tekrar kıvırıp tepsiye dizin yumurtanın içine 1 çay kaşığı pekmez o yoksa 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup çırpın, açmaların yüzüne sürün ,susam ekin .
- Isıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin ,çıkınca üzerine bir mutfak bezi serin bir 5 10 dakika dinlensin sıcak sıcak yeyin.
Pamuk Üzere Tel Tel Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















