Palıcanlı Meze Tarifi

Palıcanlı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 5-6 tane çarliston biber
  • 5-6 tane kapya biber
  • 1 kilo yoğurt

Palıcanlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları 4 şerit halinde soyuyoruz, patlıcanları uzun şeritler halinde doğruyoruz.
  2. Süzgece koyup çok az yıkadıktan sonra kızgın yağa atıyoruz .
  3. Rengi altın sarısı olduktan sonra üzerine yoğurt döküp farklı bir yerde iri küp halde doğradığımız çarliston biber ve kapya biberleri yağda kızartın.
  4. Son olarak üstüne döküp servise hazırlıyoruz.

Palıcanlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Burma Baklava
Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? (Videolu)
Milföylü Soğuk Baklava
Elmalı Kereviz Salatası
Papalak Kümbe
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |