Özel Soslu Patlıcan Kızartması
Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk patlıcan
- 1 adet patates
- Biraz ketçap
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak gereçlerimizi soymakla başlayalım ve şerit biçiminde keselim patlıcanlarımızı.
- Daha sonra bir kabın içerisine baharatlarımızı ekleyelim.
- Ardından yağ ve ketçapı ekleyelim.
- Ketçapı istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz fakat çok koymamaya itina gösterin.
- Daha sonra karıştırıp evvelden kızdırılmış yağlı tavada kızartmaya başlayın.
- Önlü artlı düzgünce nar üzere kızartın.
- Ardından patateslerimizide birebir sosun içersine atıp kızartalım.
- Daha sonra tabağımıza dizip istediğiniz sosla servis edebilirsiniz ben hardal çok yakıştırıyorum hardal ekledim.
- Siz yoğurt ranch yahut acı sos ek edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














