Özel Soslu Patlıcan Kızartması

Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 1 adet patates
  • Biraz ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak gereçlerimizi soymakla başlayalım ve şerit biçiminde keselim patlıcanlarımızı.
  2. Daha sonra bir kabın içerisine baharatlarımızı ekleyelim.
  3. Ardından yağ ve ketçapı ekleyelim.
  4. Ketçapı istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz fakat çok koymamaya itina gösterin.
  5. Daha sonra karıştırıp evvelden kızdırılmış yağlı tavada kızartmaya başlayın.
  6. Önlü artlı düzgünce nar üzere kızartın.
  7. Ardından patateslerimizide birebir sosun içersine atıp kızartalım.
  8. Daha sonra tabağımıza dizip istediğiniz sosla servis edebilirsiniz ben hardal çok yakıştırıyorum hardal ekledim.
  9. Siz yoğurt ranch yahut acı sos ek edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Özel Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Sucuklu Soğanlı Yumurta
Portakallı Kek
Reçelli Kurabiye (Makineyle)
Kahvaltılık Fit Marul Dürüm Sandviç
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tavuklu Mantı
Hdabla | © 2025 |