Özbek Pilavı
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2 adet havuç
- 3 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Üzerini geçecek kadar su
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri bir kaba dökelim ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Tencereye sıvı yağ ekleyelim.
- Küp küp doğranmış eti içerisine atalım ve pişmeye bırakalım.
- Pişen etlerin üzerine evvel birkaç kesim tereyağ atıp yarım ay biçiminde doğranan soğanları ekleyelim ve soğanların pembeleşene kadar pişirelim.
- Ardından havuçları ister kibrit çöpü inceliğinde doğranmış isterseniz de rendelenmiş halde tencereye atalım.
- Havuçlar da kızardıktan sonra tuzu ve karabiberini atalım.
- Suyunu süzdüğümüz pirinçleri tencereye eşit gelecek halde yayalım.
- Önce ortasına sonra kenarlarına 3-4 tane delikler açalım.
- Ortasına kabuklarını soyduğumuz bir baş sarımsağı yerleştirelim.
- Suyunu ek ettikten sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Genişçe bir tabağı pilavımızı tencereyle aksi getirdikten sonra imgesiyle bile mideye zil çaldıran pilavımız hazır🌸.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








