Pırasalı Buzluk Böreği

Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
Arasına;
- 300 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Tencereye yağı alıp 1 dk pırasayı kavuralım ,daha sonrasında havucu ekleyelim ,kavurmaya devam edelim.
- Kavurup salçasını ,tuzunu ekleyip biraz daha kavuralım ,harcı 3 e bölelim.
- 3 kat yufka sereceğiz üst üste tek tek yufkayı serip sosumuzu yufkanın her yerine sürelim .
- Daha sonrasında üçe böldüğümüz harcın 1 kısmını yayalım 3 kat boyunca bu halde devam ettirelim, 3 katlı yufkamızı rulolayalım 3 kesime kesip buzluğa atalım.
- İsterseniz 3 saat sonra isterseniz dilediğiniz bir vakitte buzluktan çıkarıp bir parmak kalınlığında katıyız tepsiye diziniz.
- Kalan sostan üstüne sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
