Pırasalı Buzluk Böreği

Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke

Arasına;

  • 300 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayalım.
  2. Havucu rendeleyelim.
  3. Tencereye yağı alıp 1 dk pırasayı kavuralım ,daha sonrasında havucu ekleyelim ,kavurmaya devam edelim.
  4. Kavurup salçasını ,tuzunu ekleyip biraz daha kavuralım ,harcı 3 e bölelim.
  5. 3 kat yufka sereceğiz üst üste tek tek yufkayı serip sosumuzu yufkanın her yerine sürelim .
  6. Daha sonrasında üçe böldüğümüz harcın 1 kısmını yayalım 3 kat boyunca bu halde devam ettirelim, 3 katlı yufkamızı rulolayalım 3 kesime kesip buzluğa atalım.
  7. İsterseniz 3 saat sonra isterseniz dilediğiniz bir vakitte buzluktan çıkarıp bir parmak kalınlığında katıyız tepsiye diziniz.
  8. Kalan sostan üstüne sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Pırasalı Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pişi
Rulo Patates Salatası
5 Kaşık Tatlısı
+1 Yaş Pekmezli Peynirli Omlet
İç Pilav
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet