Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası

Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı +çeyrek bardak süt(bardak ölçüm 200ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı un

Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütü ve şekeri uygun bir tencereye alıp ateşe alalım orta ara karıştırarak sütü ılıtalım ve şekeri eritelim. Oda sıcaklığına geldiğinde kullanalım.
  2. Bir öteki tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım (4-5 dakika kadar orta ateşte) ve soğumuş olan şekerli süt karışımımızın yarısını döküp karıştıralım.
  3. Daha sonra sütün kalanını döküp karıştıralım. ( bu sırada topaklanma olursa blander ile çekebilir yahut süzgeçten geçirebilirsiniz, tatlınız pürüzsüz kıvamda olmalı).
  4. Kaynayınca ateşten alıp son olarak tahini ekleyip uygunca karıştıralım.
  5. Uygun bir borcama ya da kiremite döküp ısınmış 220 derecelik fırının üst kısmında üstü kızarana dek pişirelim.

Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Humus
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Yaprak Et
Etimek Tatlısı
Kabuklu Kızarmış Patates Salatası
Patlıcan Kumpir
Hdabla | © 2025 |