Osmanlı Kavun Dolması
Osmanlı Kavun Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Pilavı için;
- 1 orta uzunluk kavun
- 1çay bardağı fincanı pirinç
- 250 gram dana kıyma
- 250 gram kuzu kıyma
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 tane orta uzunluk kırmızı soğan
- 1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağının 4 te 3 kadar su
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Osmanlı Kavun Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci 5 dakika suda haşlıyoruz soğanı yemeklik küçük küçük doğruyoruz. 10 dakika kuş üzümünü suda bekletiyoruz tavaya tereyağını ve zeytinyağını alıyoruz.
- Tereyağı eridikten sonra soğanı atıyoruz soğan yumuşayınca kıymaları, kuş üzümünü, çam fıstığını, ince ince doğranmış sarımsağı içine atıyoruz.
- Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz ve suyunu veriyoruz. Suyu çekmeye yakın ince doğranmış dereotu ve maydanozu ve baharatlarını atıyoruz. Suyu çektikten iç piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Kavunun alt kısmını kesiyoruz ve üst kısmından kapak olacak biçimde kesiyoruz. Kavunun çekirdeğini temizleyip içinden yumuşak yerlerini alıyoruz. Yaptığımız iç pilavını kavunun içine dolduruyoruz.
- 180 derecelik fırına 20 dakika atıyoruz.
- Ayırdığımız kavunun yumuşak kısmını ezip, suyunu çıkarıyoruz bir tavaya alıyoruz 1 tutam maydanozu ince ince doğrayıp içine atıyoruz toplam 5 dakika ocakta ısıtarak asidesini hazırlıyoruz. Asidesini servis esnasında kavunun etrafına döküyoruz.
Osmanlı Kavun Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













