Orman Merveli Turta

Orman Merveli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • 2,5 su bardağı orman meyvesi (ben dondurulmuş kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için)

Üzeri için:

  • File badem
  • Yaban mersini
  • Pudra şekeri

Orman Merveli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini bir kaba alıp yoğurun. Çok sert bir hamur olmayacak.
  2. Üzeri için mandalina büyüklüğünde hamurdan ayırıp buzluğa atın.
  3. Tabanı için kalan hamuru buzdolabında 15dk dinlendirin.
  4. İç harcı için orman meyveleri ve şekeri tavaya alın ve meyveler suyunu salana kadar pişirin.
  5. Kaynamaya başlayınca suyla açtığınız nişastayı ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirin. Karışım çok akışkan olmamalı.
  6. Dibinin tutmamasına dikkat edin.
  7. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  8. Hamuru tart kalıbına koyun ve elinizle açarak kalıba yerleştirin.
  9. Çatalla her yerine delikler açın.
  10. Meyveli harcı tabanın üzerine dökün.
  11. Buzluğa attığımız hamuru buzlukta alıp üstüne rendeleyin.
  12. Sonra yaban mersinlerini ve file bademleri serpiştirin.
  13. 180°c’de evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  14. Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.

Orman Merveli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Havuç Mezesi
Un Helvası (Tam Ölçülü)
Şeyh Mualla
Kaşarlı Poğaça
Kolay Yaz İçeceği
Ispanaklı Kek
Hdabla | © 2025 |