Orman Merveli Turta
Orman Merveli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 2,5 su bardağı orman meyvesi (ben dondurulmuş kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Üzeri için:
- File badem
- Yaban mersini
- Pudra şekeri
Orman Merveli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp yoğurun. Çok sert bir hamur olmayacak.
- Üzeri için mandalina büyüklüğünde hamurdan ayırıp buzluğa atın.
- Tabanı için kalan hamuru buzdolabında 15dk dinlendirin.
- İç harcı için orman meyveleri ve şekeri tavaya alın ve meyveler suyunu salana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca suyla açtığınız nişastayı ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirin. Karışım çok akışkan olmamalı.
- Dibinin tutmamasına dikkat edin.
- Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Hamuru tart kalıbına koyun ve elinizle açarak kalıba yerleştirin.
- Çatalla her yerine delikler açın.
- Meyveli harcı tabanın üzerine dökün.
- Buzluğa attığımız hamuru buzlukta alıp üstüne rendeleyin.
- Sonra yaban mersinlerini ve file bademleri serpiştirin.
- 180°c’de evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.
Orman Merveli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










