Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 10-15 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 portakal kabuğu rendesi (ben blenderda çektim)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalın kabuğunu soyup küçülterek blenderda çekip cevizle bir arada bir tıp daha çekiyoruz.
  2. Üzerine yıkadığımız ıspanak yaprakları ve sütü döküp güzelce çekiyoruz.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  4. Sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  5. Ispanak karışımını ekliyoruz.
  6. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  7. Çok koyu bir karışım olmayacak.
  8. Yağladığımız büyük uzunluk borcama karışımı döküyoruz.
  9. 180 derecede 20-25 dakika ortası pişiriyoruz.
  10. Soğuduktan sonra tarife nazaran hazırlayıp buzdolabında beklettiğimiz kremayı kekin üzerine eşit formda yayıyoruz.
  11. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Yulaf Bazlama
Dubai Tartolet
Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar
3 Malzemeli Şipşak Tatlı
Su Böreği 2 Yumurtayla Tavada (Videolu)
Kabarcık
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet