Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)

Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 dolu tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kg. organik buğday unu

Üzeri için;

  • Susam
  • Keten tohumu
  • Çörek otu
  • Kabak çekirdeği
  • Mavi haş haş vs.

Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı suyla instant maya ve şekeri 5 dk mayalanması için bekletin.
  2. Sonra bir yoğurma kabına tüm malzemeyi koyup yoğurun 1 saat mayalandırın.
  3. Mayalanan hamuru 7 eşit kesime bölüp bezeler alın 15 dk daha bu biçimde bekletin ,mayalanan bezeleri parmak uçlarında bastırarak uzunlamasına açın bir ucundan içeri bastırarak rulo biçimi verin tepsiye dizin.
  4. Üzerini suyla ıslatıp hazırladığınız kabak çekirdeği ,susam ,çörek otu ,mavi haş haş ,keten tohumu ne isterseniz karıştırın.
  5. Bir kaba üzerini suyla ıslattığınız bezeleri bu karışıma bandırın ve tepsiye dizin.
  6. Yarım saat tepsi mayası yapın evvelce ısıttığınız fansız 210 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Çıkan ekmekler soğuyunca peynir domates biberle mükemmel sandviçler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. 🥰.

Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Gül Böreği
Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla)
Katmer Poğaça (Katlarını Gören Şaşırıyor,Sırrı Nerede Saklı?) (Videolu)
Sağlıklı Çilekli Atıştırmalık
Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)
Bol Soslu Pastane Keki
Hdabla | © 2025 |