Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 2 dolu tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kg. organik buğday unu
Üzeri için;
- Susam
- Keten tohumu
- Çörek otu
- Kabak çekirdeği
- Mavi haş haş vs.
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı suyla instant maya ve şekeri 5 dk mayalanması için bekletin.
- Sonra bir yoğurma kabına tüm malzemeyi koyup yoğurun 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 7 eşit kesime bölüp bezeler alın 15 dk daha bu biçimde bekletin ,mayalanan bezeleri parmak uçlarında bastırarak uzunlamasına açın bir ucundan içeri bastırarak rulo biçimi verin tepsiye dizin.
- Üzerini suyla ıslatıp hazırladığınız kabak çekirdeği ,susam ,çörek otu ,mavi haş haş ,keten tohumu ne isterseniz karıştırın.
- Bir kaba üzerini suyla ıslattığınız bezeleri bu karışıma bandırın ve tepsiye dizin.
- Yarım saat tepsi mayası yapın evvelce ısıttığınız fansız 210 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Çıkan ekmekler soğuyunca peynir domates biberle mükemmel sandviçler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. 🥰.
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















