Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması

Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler
Yuvalamalar için :
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı nohut (ben kendim haşladım suyunu da çorbama ekledim )
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Pulbiber
- Karabiber
- Sumak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Çorbası için :
- 2 adet kültür mantarı
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 5-6 su bardağı su
Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce nohutları düdüklüde haşlamaya bırakalım. 20 dakika kâfi.
- O ortada bulgurumuzu sıcak suyla şişirelim.
- Bulgur şişerlen soğanı ve maydanozu ince ince kıyalım. Ben rondodan geçirdim.
- Şişen bulgura 1 tane soğan ve maydanozu yumurtayı ,3 yemek kaşığı unu ,tuzu ve öteki baharatları ekleyelim. Uygunca yoğuralım.
- Ayrı bir tepsiye un serpelim. Ve yoğrulmuş harcımızı yuvarlayıp unlu tepsiye atalım. Ne kadar küçük yuvarlarsak o kadar lezzetli oluyor.En hoş ölçü misket büyüklüğünde. Ben bazen çabuk olunca daha büyük yuvarlıyorum. 🙂
- Temiz bir tencerede yağınızı ısıtıp içine küp küp doğradığımız sebzelerinizi atalım. Biraz kavuralım.
- Sonra nohutumuzu ekliyeyim. Yeniden kavumarım.
- En son salçayı ekleyim tekrar kavuralım.
- Sonra üzerini iki parmak geçene kadar su ekleyip kaynatalım.
- Kaynaya sebzelerimizin için yuvalamalarınızı ekleyim orta ateşte yarım saat 40 dakika kadar pişirelim. Su az ise su ekleyebilirsiniz. İsteğinize kalmış. Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









