Kardelen Tatlısı

Kardelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından üç parmak eksik şeker
- Yarım çay bardak sıcak su
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket krema
- 1 yemek kaşığı şeker
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
En üst için:
- 2 paket krem şanti (1 su bardağı sütle yapılacak,içine kalan yarım paket krema eklenecek)
Kardelen Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri düzgünce çırpın. Su ,un,vanilya ,kabartma tozunu ekleyin.
- Güzelce çırpın, yağlanmış borcama döküp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Islatmak için olan karışımı(süt krema şeker) fırından çıkmış 5 dk dinlenmiş keke dökün.
- Ayrı bir tencerede krema hariç başka gereçler karıştırılarak pişirilir. (süt, un ,nişasta, şeker).
- Tamamen soğuyunca krema eklenir ve karıştırılır.
- Islanmış kekin üzerine dökülür.
- En üste kremşanti sürülür, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir.
Kardelen Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







