Kardelen Tatlısı

Kardelen Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından üç parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardak sıcak su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı şeker

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker

En üst için:

  • 2 paket krem şanti (1 su bardağı sütle yapılacak,içine kalan yarım paket krema eklenecek)

Kardelen Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şekeri düzgünce çırpın. Su ,un,vanilya ,kabartma tozunu ekleyin.
  2. Güzelce çırpın,  yağlanmış borcama döküp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  3. Islatmak için olan karışımı(süt krema şeker) fırından çıkmış 5 dk dinlenmiş keke dökün.
  4. Ayrı bir tencerede krema hariç başka gereçler karıştırılarak pişirilir. (süt, un ,nişasta, şeker).
  5. Tamamen soğuyunca krema eklenir ve karıştırılır.
  6. Islanmış kekin üzerine dökülür.
  7. En üste kremşanti sürülür, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir.

Kardelen Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Portakallı Köstebek Pasta
Pişmaniye Kurabiye
Sebzeli Fırında Soman (Soslu)
Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Hdabla | © 2025 |