Nuraniye Mezesi
Nuraniye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- Dereotu
- Maydanoz
- 4 kol taze soğan
- Zeytinyağı
- Rendelenmiş sarımsak
- Süzme yoğurt
- Nane
- Tuz
Nuraniye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçleri hoş yıkayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su koyup pirinçleri hoş haşlayalım.
- Haşlanan pirinçleri süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım.
- Kabakları rendeleyip bir tavada biraz yağ ile soteleyelim.
- Ardından soğana ek edip soteleyelim ,kavrulmuş kabakları kenara koyup soğumasını bekleyelim.
- Soğumuş olan kabağı pirinçle buluşturalım.
- İnce doğranmış dereotu ,maydanoz ,sarımsak ,tuz, nane ekleyip her şey güzelce karıştırıp servis tabağına alalım afiyet olsun.
Nuraniye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








