Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)

Nohut Yemeği Tanımı (Tavuk Etli) İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Bütün tavuk (tercihe nazaran yarımını kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı salça (benim salçam el üretimi hazırsa 2 yemek kaşığı salça koyabilirsiniz)
- İsteğinize nazaran haşlanmış nohut
- 2 litre su aldı benim yemeğim sizin de (yemeğin üzerine çıkacak kadar olsa kâfi dır)
- 2,5 ölçek tuz
- 1 ölçek pul biber
- 1 ölçek kimyon (tepeleme)
- 1 ölçek karabiber
Nohut Yemeği Tanımı (Tavuk Etli) Nasıl Yapılır?
- Bir gün evvelden ıslatılmış nohutumuzu süzüyoruz.
- Düdüklü tencereye sıvı yağını ek edin.
- Soğanlarımızı küp küp doğradıktan sonra tenceremize koyuyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Salçamızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Ardından tavuklarımızı koyuyoruz.
- Nohutu da ekledikten sonra uygunca karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ek ediyoruz.
- Tuzunu ve baharatını ekliyoruz.
- Tenceremizi kapatıp pişmesi için kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Nohut Yemeği Tanımı (Tavuk Etli) Fotoğraflı Yapılışı




