Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk kalça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1,5 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk kalça düdüklüye alınıp 15 dakika haşlanır. Haşlanmış tavuk soğuması için bir tabağa alınır ve küçük küçük didilir.
- Başka bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Havuçlar ve sarımsak 2-3 dakika sotelenir. Akabinde 1, 5 yemek kaşığı un ek edilir ve kavrulur. (yanmamasına dikkat edelim)
- Tavuk suyu bir süzgeçten geçirilir, su ile birlikte ek edilir ve karıştırılır.
- Kaynamaya başlayan çorbaya tel şehriye ve didilmiş tavukları koyup baharatları da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Kıvamlı olursa su ekleyebilirsiniz.
- Yerken limon sıkın kesinlikle nefis oluyor. Afiyet olsun ❤️
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

