Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç

Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250-300 gram modül et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Domates sosu
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye yağ ve ince doğranmış soğanı alalım kavuralım.
  2. Salça ve domates sosunu ek edelim.
  3. Sarımsağı ezip ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  4. Etimizin daha yumuşak olması için öncesinde haşlayalım. (yaklaşık35-40 dk).
  5. Patatesleri küp küp doğrayıp salçanın içine ekleyelim.
  6. Patlıcanları küp küp doğrayıp ek edelim.
  7. Haşlanan eti tiftikleyelim ve yemeğim içine ekleyelim.
  8. Baharatlarını atalım. Ve son olarak 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım.
  9. Yemeğinizi denetim ederek su eği yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Mezesi
Kalpli Omlet
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
Gırniş ( Sivas Usulü)
İrmikli Sütlü Tatlı (10 Dakikada Hazır)
Borcamda Tavuk Kebap
Hdabla | © 2025 |