Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutları fırın tepsisine alalım. ( büyüm yuvarlak borcam kâfi oluyor).
  2. Üzerine doğradığımız soğan, kapya biberi, yeşil biber, domates ve sarımsağı ekleyelim.
  3. Sebzelerin üzerine de salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim.
  4. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm gereçleri karıştırarak yayalım.
  5. Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım.
  6. 200 °c’ye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.Afiyet ola🌾.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin)
Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Kereviz Salatası (Süslü)
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Tepsi Poğaçası
Hdabla | © 2024 |