Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı kadar un

İç harcı için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç gerecimizi hazırlayalım.
  2. Sıvı yağ da küp küp doğradığımız soğanları kavuralım.
  3. Üzerine kıymayı ekleyelim.
  4. Onlarıda güzelce kavurup tuz ve karabiberi ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  5. Ilık süt, ılık su, toz şeker ve ınstant mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım kabın üzerini kapatıp 5-10 dakika mayanın etkinleşmesi için bekletelim.
  6. Ardından sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuzu ekleyip karıştıralım azar azar unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  7. Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalandıralım.
  8. Mayalanan hamuru tezgaha alıp elimizle bastıralım biraz açalım ve merdane ile genişletelim.
  9. Hamurun ortasına iç harcı yayalım. Hamurun kenar kısımlarını büzerek orta kısımda birleştirelim.
  10. Birleştirdiğimiz kısım altta gelecek halde yağlanmış tepsiye koyalım. Elimizle bastırıp tepsiye yayalım.
  11. Üzerini örterek 15 – 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  12. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp tepsi poğaçamızın üzerine sürelim.
  13. Çörek otu ve susamı serperek 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  14. Deneyecek olan herkese.Afiyet olsun. 💞.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Antep Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu)
Kıymalı Cipsli Tortilla
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Ezine Peynirli Roka Salatası
Glütensiz Elmalı Galet
Hdabla | © 2024 |