Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger

Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 4 adet közlenmiş doğranmış patlıcan
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 30 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kajun
  • Kekik

Ekmek için:

  • 160 gram haşlanmış nohut
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Kajun
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Fesleğen
  • Pul biber

Semizotu salatası için:

  • 1 demet yıkanmış doğranmış semizotu
  • 6-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Tatlı kırmızı toz biber

Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotu salatası için, semizotu dışındaki gereçleri bir kapta karıştırın. Sonra, semizotunu da ekleyip karıştırın.
  2. Ekmek için; bütün materyalleri bir kaseye koyup pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
  3. Mikrodalgaya uygun, burger büyüklüğündeki yuvarlak kaselere karışımı paylaştırın. (2 adet ekmek çıkıyor) mikrodalgada 5-7 dakika ortası, kürdan pak çıkana kadar pişirin.
  4. Köfte için; tüm gereçleri karıştırın. Bir yemek kaşığı ile 4-5 adet köfte olacak biçimde fırın kağıdı serilmiş airfryer a dizin. Üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirin.
  5. 190 derecede 15 dakika pişirin. Sonra köfteleri çevirip, üzerlerinde biraz sıvı yağ gezdirip 10 dakika daha pişirin (makineye nazaran değişiklik gösterebilir, fırın kullanabilirsiniz yada yağda kızartabilirsiniz)
  6. Ekmeğin ortasına köfteyi, salatayı koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Ekşili Köfte
Ispanak Kol Böreği
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)
Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Köfteli İskender
Kaşarlı Çubuk Pişi
Hdabla | © 2025 |