Nefis Ton Balıklı Tabule

Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı İçin Malzemeler

1 su bardağı ölçüsü: 200 ml

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1/4 (çeyrek) kadar isberg marul
  • 3 adet büyük uzunluk domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 3 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
  • 4 kısım taze soğan
  • Yarım beyaz peynir

Damak tadınıza nazaran:

  • Maydanoz
  • Kekik
  • Nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 2 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet yağlı ton balığı konservesi

Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun geniş bir kaba ince bulguru alalım.
  2. Üzerine bir bardak kaynar su ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım ve kapağını kapatıp suyunu çeķip dinlenmeye bırakalım.
  3. Salata gereçlerini ince ince kıyalım.
  4. Kırmızı soğanı ince ince kıyalım ve elimizle suyunu sıkalım, lütfen. Ben piyazlık kıydım siz küp küp kıya bilirsiniz.
  5. Sıkılmış limon suyunu, nar ekşisini tuzu ve baharatı ek edelim ve karıştıralım.
  6. Salata gereçlerini ekleyelim.
  7. Soğanı ince ince kıyalım ben piyazlık kıydım siz küp küp kıya bilirsiniz. Elimizle suyunu sıkalım.
  8. Konserve ton balığını uygun bir kaba yağı ile alalım ve çatal ile balığı inceletelim.
  9. Tabulenin üzerine ek edelim.
  10. Yarım çay bardağı zeytinyağı ek edelim bütün gereçleri karıştıralım ve tadına bakarak baharat ve tuzu gerekirse tekrar ilave edelim.
  11. Beyaz peyniri küp küp kıyalım ve tabule ye ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım.
  12. 1 saat buz dolabında bekletelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Havuçlu Makarna
Zeytinyağlı Biber Dolması
Damla Çikolatalı Kurabiye
Nefis Reyhan Şerbeti
Tencerede Köfte Patates Tarifi
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |