Kıymalı Havuçlu Makarna

Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket makarna
- 1 litre su
- Tuz
Harcı için:
- 300 gram kıyma
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Pul biber
- Kara biber
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı )
Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye su ve tuz ek edilir ve ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca makarna ek edilerek 10-12 dakika denetimli haşlanır.
- Makarna haşlanırken uygun bir tavada zeytinyağı ile küp küp doğradığımız soğan ve rendelenen havuç kavrulur.
- Pişen soğan ve havuçlar bir kaba alınır.
- Aynı tavaya kıyma da ek edililerek kavrulur.
- Kavrulan kıymaya sarımsak rendelenir.
- Soğan ve havuçlar da ek edililerek biraz daha kavrulmya devam edilir.
- Hazır olan kıymalı harca baharatlar ve tuz da ek edilir.
- Pişen makarnanın suyu süzülür.
- Makarna ile kıymalı harç düzgünce karıştırılır.
- Sıcak olarak servis edilir.
- İsteğe bağlı üzeri dövülmüş ceviz ile süslenir. Afiyet olsun.
Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













