Kıymalı Havuçlu Makarna

Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket makarna
  • 1 litre su
  • Tuz

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı )

Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye su ve tuz ek edilir ve ocağa alınır.
  2. Kaynamaya başlayınca makarna ek edilerek 10-12 dakika denetimli haşlanır.
  3. Makarna haşlanırken uygun bir tavada zeytinyağı ile küp küp doğradığımız soğan ve rendelenen havuç kavrulur.
  4. Pişen soğan ve havuçlar bir kaba alınır.
  5. Aynı tavaya kıyma da ek edililerek kavrulur.
  6. Kavrulan kıymaya sarımsak rendelenir.
  7. Soğan ve havuçlar da ek edililerek biraz daha kavrulmya devam edilir.
  8. Hazır olan kıymalı harca baharatlar ve tuz da ek edilir.
  9. Pişen makarnanın suyu süzülür.
  10. Makarna ile kıymalı harç düzgünce karıştırılır.
  11. Sıcak olarak servis edilir.
  12. İsteğe bağlı üzeri dövülmüş ceviz ile süslenir. Afiyet olsun.

Kıymalı Havuçlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yaş Haşhaşlı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek
Marmelatlı Kurabiye
Fındık Kremalı Giotto Pasta
Bal Kabağı Çorbası (Bebekler İçin)
Kısırmızı
Tavuk Jülyen
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom