Nefis Karaköy Poğaçası
Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 5’5 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 250 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yumurta ( birisinin sarısı üzeri için )
Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba toz maya ılık süt ve toz şekeri alıyoruz.
- Karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 2 dk bekliyoruz.
- Yumurtayı ek ederek çırpıyoruz.
- Ardından tereyağ sıvı yağ ve denetimli olarak unumuzu ekliyoruz. Ve hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Oldukça yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun mayalanması için üzerine pak bir bez örterek 20 dk bekletiyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğuruyoruz.
- Daha sonra cevizden biraz büyük kesimler kopararak yuvarlak hal veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla artı biçiminde çiziyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















