Nefis Karaköy Poğaçası

Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5’5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 250 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( birisinin sarısı üzeri için )

Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba toz maya ılık süt ve toz şekeri alıyoruz.
  2. Karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 2 dk bekliyoruz.
  3. Yumurtayı ek ederek çırpıyoruz.
  4. Ardından tereyağ sıvı yağ ve denetimli olarak unumuzu ekliyoruz. Ve hamurumuzu yoğuruyoruz.
  5. Oldukça yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  6. Hamurun mayalanması için üzerine pak bir bez örterek 20 dk bekletiyoruz.
  7. Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğuruyoruz.
  8. Daha sonra cevizden biraz büyük kesimler kopararak yuvarlak hal veriyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla artı biçiminde çiziyoruz.
  10. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Nefis Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Darika Kurabiyesi
Banana Bread
Diyet Kurabiye
Kabak Kavurması
Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo
Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi)
Hdabla | © 2025 |