Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi)

Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kadar kuru soğan (Yaklaşık 14 tane yumurta uzunluk kullandım)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot yada acı pul biber (Biber salçası acıysa kullanmayın)
- 1 çay kaşığı tuz
Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup yıkayın.
- Soğanları dörde bölün şayet büyük soğan kullanacaksınız piyaz şeklindede doğrayabilirsiniz.
- Tavaya zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğanları koyup kapagını kapatın yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salça ve baharatlarını dökün salça kokusu geçtikten sonra 3 yemek kaşığı kadar su koyup bir kaç sefer daha karıştırın.
- Salçalar özleşip sos halini alınca ocağı kapatın.
- İster soğuk ister sıcak tüketin.
- Buzdolabında 4-5 gün bozulmadan saklayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










