Diyet Kurabiye

Diyet Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı şekersiz kakaolu fıstık kreması ( kaide değil varsa lezzeti artıyor)
  • 2 yemek kaşığı bal ( damak zevkine nazaran değişebilir)

Diyet Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tahin, kakao, fıstık kreması ve bal bir kap içerisinde karıştırılır.
  2. Bu kademede tahinin kıvamına bağlı olarak hamur oluşur ,  cıvık kalmış ise biraz daha tahin ek edilir.
  3. Kaşığın ucu ile bal oranı da denetim edilir ve form verilerek tepsiye dizilir.
  4. 180 -200 derece fırında yaklaşık 20 dk denetimli halde pişirilir.
  5. İlk sıcaklığı çıkınca tadım yapınız yoksa dilinize damağınıza yapışabilir.

Kıyır kıyır bir lezzet oluyor.

4 gündür mutfakda ağzı açık biçimde duruyor bayatlama dahi olmadı.
Not : ben üzerine biraz daha fıstık ezmesi, badem, ceviz vs ekleyerek orta öğünlerde tüketiyorum missss.

Diyet Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sürpriz Dolgulu Muffin (Videolu)
Kilo Verdiren Kür (Diyetisyenlerin Önerdiği)
Islak Kek
Makedonya Usulü Arnavut Böreği
Tepsi Poğaçası
Ayva Reçeli
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found