Mütebbel

Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 100 ml tahin
  • 60 gram süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 5 gram kimyon
  • 50 ml zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber

Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin.
  2. Patlcanları doğrayıp sonra tahin ,süzme yoğurt, dövülmüş sarımsağı yeterlice ezelim.
  3. Sonra bir kaba alıp karıştıralım.
  4. Ardından limon suyu, tahin, tuz, karabiber ekleyip uygunca karıştıralım.
  5. Servis tabağına aldıktan sonrada üzerine zeytinyağı gezdirelim.

Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincan Sufle
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Antep Bayram Pasta Hazırlığı
İncirli Atom Kurabiye
Evde Çikolata Enfes
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Hdabla | © 2025 |