Musakka
Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalın büyük patlıcan
- 1 adet büyük kabak
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet ortaboy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates yada domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz ve toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su 250 ml
Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup orta uzun şeritler halinde kestikten sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin acı suyu çıksın.
- Kabağı da birebir formda doğrayıp kenara alın.
- Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp kurulayın fırın kağıdı serili tepsiye kabaklar ile birlikte dizin üzerine sıvı yağ gezdirip harmanlayıp evvelce ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Bu ortada uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin üzerine kıymayı ek edip rengi dönene kadar kavurun .
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip kavurmaya devam ederken doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin .
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Soyulmuş küp doğranmış domatesleri yada domates sosunu ekleyip karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın suyunu ek edip karıştırın kısık ateşte kapağı kapalı 15 dakika kadar pişirin.
- Ardında fırından çıkarmış olduğunuz patlıcan ve kabakları ekleyip ezmeden hafif karıştırıp kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















