Acuka (Kahvaltılık Sos)

Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram doğal katıksız biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 1,5 yemek kaşığı yedi türlü baharat
  • 1,5 yemek kaşığı pul biber (baharatlar istenilen oranda artırıp azaltılabilir)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya sıvı yağ, salça ve sarımsağı alıp orta ateşte kavurmaya başlıyoruz (ben sarımsakları bütün attım yumuşayınca tavanın içinde ezdim, ezdikten sonra tavaya atmanızı öneririm).
  2. Yaklaşık yarım saat kavurduktan sonra acıka kıvam almaya başlayıp yağını çekicek, şayet katı bir hal alırsa sıcak su ile açabilirsiniz.
  3. Sonrasında başka gereçleri de ekleyip ocağın altını kısarak yaklaşık 20 dk daha kavuruyoruz ve tereyağımızı ekleyip eritiyoruz.
  4. 10 dk kadar sonra parlak ve yumuşak bir kıvam alınca ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.
  5. Kahvaltıda yada yemeklerinizin yanında meze olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bebeklere Kemik Sulu Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tantuni
Kremalı Kahveli Muhallebi
Elmalı Kek
Pratik Çikolatalı Pizza
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna
Borcamda Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |