Acuka (Kahvaltılık Sos)

Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram doğal katıksız biber salçası
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı ceviz
- 1,5 yemek kaşığı yedi türlü baharat
- 1,5 yemek kaşığı pul biber (baharatlar istenilen oranda artırıp azaltılabilir)
- 2 tatlı kaşığı tuz
Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya sıvı yağ, salça ve sarımsağı alıp orta ateşte kavurmaya başlıyoruz (ben sarımsakları bütün attım yumuşayınca tavanın içinde ezdim, ezdikten sonra tavaya atmanızı öneririm).
- Yaklaşık yarım saat kavurduktan sonra acıka kıvam almaya başlayıp yağını çekicek, şayet katı bir hal alırsa sıcak su ile açabilirsiniz.
- Sonrasında başka gereçleri de ekleyip ocağın altını kısarak yaklaşık 20 dk daha kavuruyoruz ve tereyağımızı ekleyip eritiyoruz.
- 10 dk kadar sonra parlak ve yumuşak bir kıvam alınca ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.
- Kahvaltıda yada yemeklerinizin yanında meze olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Acuka (Kahvaltılık Sos) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




