Mürdüm Eriği Pestili

Mürdüm Eriği Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 kg mürdüm eriği
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı toz şeker

Nişastayı açmak için;

  • 1 su bardağı su

İçine koymak için;

  • Ceviz
  • Kayısı çekirdeği

Mürdüm Eriği Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alıyoruz. Kaynayıp yumuşadıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
  2. Biraz soğuyunca kevgirden geçiriyoruz. Tekrar tencereye alıp, kaynatıyoruz şekeri ekliyoruz. 4 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı su ile inceltilerek karıştırarak ekliyoruz.
  3. Kıvam alan püreyi yağlı kağıt serili tepsiye ince ince döküyoruz. Güneş alan yerde 3 gün kurutuyoruz.
  4. Kuruduktan sonra şerit halinde kesip, içine isteğe nazaran ceviz, kaysı çekirdeği koyarak muska halinde sarıyoruz. Derin dondurucuda saklıyoruz kullanacağımız kadar çıkarıyoruz.

Not:Erikleriniz tatlı ise şeker atmanıza gerek yok. Benim erikleri ekşi olduğu için şeker kattım.

Mürdüm Eriği Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Reçeli
Kuymak (8+ay)
Sodalı Çıtır Börek
Mini Cheesecake
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı
Kahvaltıda Yapabileceğimiz Krep (Vazgeçilmeziniz Olacak)
Hdabla | © 2025 |