Mürdüm Eriği Pestili
Mürdüm Eriği Pestili Tanımı İçin Malzemeler
- 8 kg mürdüm eriği
- 2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı toz şeker
Nişastayı açmak için;
- 1 su bardağı su
İçine koymak için;
- Ceviz
- Kayısı çekirdeği
Mürdüm Eriği Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alıyoruz. Kaynayıp yumuşadıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
- Biraz soğuyunca kevgirden geçiriyoruz. Tekrar tencereye alıp, kaynatıyoruz şekeri ekliyoruz. 4 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı su ile inceltilerek karıştırarak ekliyoruz.
- Kıvam alan püreyi yağlı kağıt serili tepsiye ince ince döküyoruz. Güneş alan yerde 3 gün kurutuyoruz.
- Kuruduktan sonra şerit halinde kesip, içine isteğe nazaran ceviz, kaysı çekirdeği koyarak muska halinde sarıyoruz. Derin dondurucuda saklıyoruz kullanacağımız kadar çıkarıyoruz.
Not:Erikleriniz tatlı ise şeker atmanıza gerek yok. Benim erikleri ekşi olduğu için şeker kattım.
Mürdüm Eriği Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















