Muhlama

Muhlama Tanımı İçin Malzemeler
- 25 gram tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım su bardağı su
- 100 gram kolot peyniri (isteğe bağlı olarak çeçil ya da kaşar peyniri de kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzlu değilse)
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kolot peyniriniküp küp doğrayarak bir kenara alın. Kolot peynirinin yanı sıra çeçil ya da kaşar üzere eriyen öbür peynirlerden de kullanabilirsiniz.
- Tavayı ocağa alarak tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin.
- Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Bu etapta ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edin.
- Mısır ununu 1-2 dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyin ve karıştırın.
- Karışım krema kıvamına geldikten sonra doğradığınız peynirleri ve gerekiyorsa tuzu ekleyin. Peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Peynirler büsbütün eridikten sonra muhlamanız servise hazır.
Afiyet olsun!.
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
