Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek)

Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Böreğin içine koyulacak materyal:
- 1 bağ ıspanak
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 2 su bardağı lor yada isteğiniz bir peynir
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Verdiğim materyaller ile 2 tepsi börek çıkıyor.
- Her bir tepsi için 3 adet yufka kullandım.
- Öncelikle iç materyalini hazırlayın.
- Ispanaklar yeterlice yıkanır ve küçük küçük doğranır bir tavada soğanlar küp küp doğranır ve sotelenir.
- Üzerine bir tatlı kaşığı biber salçası eklenir kavrulmaya devam edilir ve ıspanaklar eklenir tekrar kavrulur ve baharatları da eklenir.
- Soğuduktan sonra peynirler de eklenerek yeterlice karıştırılır.
- Yufkalara sürmek içinse 2 yumurta, 1 su bardağı süt ,1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozu derin bir kapta güzelce karıştırılır ve hazır.
- Ben böreğin çok kalın olmasını istemediğim için 6 adet yufkayı ikiye bölerek 2 tepsi yaptım siz dilerseniz bir tepside yapabilirsiniz.
- Tepsilerin boyutuna nazaran 1 adet yufka parçalanır tepsiye yerleştirilir ve hazırlanan iç harçtan yufkalara sürülür.
- Daha sonra iç materyali yerleştirilir ve üzerine tekrar yufka koyulur bu sıra takip edilerek börek tamamlanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak yarım saat pişirilir pişirme müddeti fırından fırına farklılık gösterebilir.
Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












