Nohutlu Et Yemeği Tarifi

Nohutlu Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et (tercihen kuzu eti)
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığından biraz daha az kırmızı tatlı toz biber
  • Az ölçüde karabiber
  • Az ölçüde kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kişibaşı yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Etin haşlama suyu (biraz üzerini geçecek kadar)

Nohutlu Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti haşlamak için; kuşbaşı doğranmış eti bir tencereye alın, üzerine biraz su ekleyerek haşlayın. Kemikli et olursa şayet daha da lezzetli olacaktır.
  2. Soğan ve sarımsağı kavurma: farklı bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın. Küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Akabinde doğranmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
  3. Salçayı ve baharatları ekleme: biber ve domates salçasını ekleyerek birkaç dakika kavurun. Baharatları (tuz, kırmızı tatlı pul biber, kırmızı tatlı toz biber, karabiber, kimyon) bu etapta ekleyin ve uygunca karıştırın. Baharatları kavurma basamağında eklemek, yemeğin aromasını artırarak daha lezzetli olmasını sağlar.
  4. Nohudu ve eti ekleme: haşlanmış nohudu tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Akabinde haşlanmış etleri ekleyin.
  5. Suyunu ekleme ve pişirme: etin haşlama suyundan biraz ekleyin, üzerini yavaşça geçecek kadar su koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve materyaller özleşene kadar 10-15 dakika pişirin.
  6. Servis için; yemeğiniz hazır! sıcak servis yapın. Afiyet olsun!.

Nohutlu Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası
Profiterol
Tepsi Kebabı
Soğan Dolması
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek
Sucuklu Patatesli Yumurta
Hdabla | © 2025 |